lördag, december 17, 2011

För ung personal?

Nu för tiden är det rätt ung personal som jobbar på kliniken, och det kan vara båda dåligt och bra.

Varför har då den "äldre" generationen som jobbat här i åratal slutat?

Jo, det är av samma anledning som ALLA (tror det var 5st) psykologer slutade samtidigt, nämligen en markant försämring i vården. Det var tidpunkten då denna klinik började att lägga all sin tid på att öka "säkerheten", och strunta i både personal och patienter.
Det var då, dom "gamla" skötarna slutade eller gick i förtidspension.

Vad är det för skillnad mellan unga och gamla "skötare" då?

Unga: Lite livserfarenhet, oförmögenhet att förstå viss "livs ångest", omogna, svårt att förstå i vissa situationer, tror dom kan allt, nya ideér, orkar jobba mer, kan ge nya synvinklar, vissa brinner för jobbet.

Gamla: Lång livserfarenhet, kan lättare förstå "livs ångest", vet hur man tar hand om en patient, Är insnöade på gamla rutiner, vill ogärna inte ändra något.

Det här var bara det jag kom på just nu, naturligtvis finns det mer + och - på både unga och gamla, och gäller förståss inte alla, ibland kan unga bete sig mer som gamla och tvärt om.

Men det känns lite knepigt att tas hand om av personal som fortfarande gick i blöja när jag slutade gymnasiet, och vissa var typ 9 år när jag kom hit..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Unga skötare kan vara kul och uppfriskande men det är nog också så att ledningen föredrar ung personal. De ifrågasätter inte eftersom de är så rädda om sina jobb. Kanske första riktiga jobbet och de är fortfarande formbara.

Gamla skötare kan vara riktigt sura och i grunden trötta.

SSSpatient.tk sa...

Jo, där har du helt rätt, dom unga vågar inte säga till, problemet är att att detta är så topstyrt nu, att inte ens chefsöverläkaren vågar säga något.